Waarom verbeteren? 

Je wil verder. Met jezelf. Je organisatie. Je product. Of je idee.  

 

Maar dan zul je stakeholders méé moeten krijgen. Helder en overtuigend presenteren blijkt daarvoor keer op keer essentieel: 

Carrière

 

Of je nou aan het begin van je loopbaan staat of al een tijdje bezig bent: presentatievaardigheden zijn van grote invloed op het eigen succes

Organisatie 

 

Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat goede presentaties niet alleen voor jezelf maar ook voor je organisatie het verschil maken: 

- Presentaties kunnen net zo motiverend werken als een bonus (tegen een fractie van de kosten)

- De mate waarin een CEO zelfverzekerd overkomt heeft invloed op de waarde van de onderneming. 

Business case 

 

Maar je kunt de business case ook simpelweg beredeneren: 

Stel: een DGA, HR-manager of CEO spreekt een zaal vol medewerkers toe. Over een aanstaande organisatieverandering. Maar slaagt er niet in te boeien of te overtuigen. De boodschap komt niet binnen. 

 

Hoeveel kapitaal wordt er dan ter plekke al vernietigd? Omdat zowel spreker als luisteraars hun duurbetaalde tijd in weze verspillen? 

Hoeveel is de investering in consultantstrajecten, plannen en heisessies nog waard als het resultaat ervan niet effectief wordt overgedragen? 

Hoeveel meer tijd, energie en dus geld zal er nadien nog besteed moeten worden om veroorzaakte verwarring, irritatie of demotivatie weg te nemen?

Daarom: presentatietraining en -coaching.