OVER MIJ 

Pasfoto bijgesneden.png
Gerben van Driel  
presentator - coach - trainer -
bedrijfskundige - televisiemaker - journalist.  
 

Mijn weg - van zakelijke omgeving  naar creatieve sector

Oorspronkelijk heb ik een corporate achtergrond. Ben geboren in een ondernemersgezin. Studeerde Bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management. En werkte vervolgens een aantal jaar in het bedrijfsleven

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Ik hield van presenteren, 

verhalen vertellen en de warmte van spotlights. Op TV zag ik presentatoren en dacht: 'Volgens mij kan ik dat ook.' En besloot ervoor te gaan. 

Gerben van Driel interviewt Mark Rutte voor PowNews

Mijn TV-avontuur - onder hoogspanning verhalen maken én presenteren

 

Ik zegde mijn baan op. Starte op mijn 30e bij de lokale omroep achter de camera als programmamaker. En belandde uiteindelijk in Hilversum vóór de camera als presentator.

Ik werkte in het amusement en in de journalistiek. Voor o.a. Eyeworks (nu Warner Bros), Powned, RTL Z en RTL Nieuws. En leerde daar alles over storytelling, verhalen boven water halen en overtuigend presenteren. 

Mijn dilemma - is dit alles? 

Na 10 jaar, waarvan 3 jaar dagelijks op TV en honderden keren in die ooit zo gewenste spotlights, bekroop me steeds vaker het 'Is dit alles?'-gevoel.  

 

Op dat moment werkte ik voor RTL Z. En maakte dagelijks mijn eigen rubriek. Over (geo)politiek, economie en business.

 

Op zich hartstikke leuk: bovenop het nieuws. Maar toch: je staat als journalist langs de zijlijn. Terwijl ik meer en meer de behoefte kreeg om ín het veld te staan. En daar impact te hebben. 

Maar hoe dan? 

Presentator Gerben van Driel

Mijn 'eurekamoment' - terug naar het bedrijfsleven

Het kwartje viel toen ik in sessie zat met een bestuurder van een groot bedrijf. Vanuit zijn rol moest hij in staat zijn mensen mee te nemen in het verhaal en de strategie van de organisatie. Maar vond dat een uitdaging.

 

En toen vielen voor mij de puzzelstukken op z'n plek. Daar kwamen mijn bedrijfskundige achtergrond, mijn storytelling-ervaring en mijn presentatie-ervaring bij elkaar. Op dat moment ontstond Speak To Succeed.

Groep semi totaal_edited.jpg

Mijn persoonlijke toegevoegde waarde 

Ik train en coach clienten op het gebied van storytelling, content en presentatie en doe dat vanuit eigen ervaring. En dat dus niet alleen maar vanuit een boekje. 

Vanuit mijn journalistieke achtergrond vraag ik dóór. Daarmee, en met mijn bedrijfskundige achtergrond kan ik me snel inhoudelijk inleven in jouw situatie en je presentatie.  

Daarmee kan ik jou en andere clienten veel verder helpen dan de gemiddelde presentatietrainer, -coach of communicatie-adviseur. 

Bolster Gerben Mooie Blik_edited.jpg