SpeakToSucceed impact- en presentatietraining

KVK: 54777488, gevestigd te Utrecht

OVER MIJ 

Gerben van Driel  
presentator - coach - trainer -
bedrijfskundige - televisiemaker - journalist.  
 

Mijn weg - van zakelijke omgeving  naar creatieve sector

Oorspronkelijk heb ik een corporate achtergrond. Ben geboren in een ondernemersgezin. Studeerde Bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management. En werkte vervolgens een aantal jaar in het bedrijfsleven

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Ik hield van presenteren, 

verhalen vertellen en de warmte van spotlights. Op TV zag ik presentatoren en dacht: 'Volgens mij kan ik dat ook.' En besloot ervoor te gaan. 

Mijn TV-avontuur - onder hoogspanning verhalen maken én presenteren

 

Ik zegde mijn baan op. Starte op mijn 30e bij de lokale omroep achter de camera als programmamaker. En belandde uiteindelijk in Hilversum vóór de camera als presentator.

Ik werkte in het amusement en in de journalistiek. Voor o.a. Eyeworks (nu Warner Bros), Powned, RTL Z en RTL Nieuws. En leerde daar alles over storytelling, verhalen boven water halen en overtuigend presenteren. 

Mijn dilemma - is dit alles? 

Na 10 jaar, waarvan 3 jaar dagelijks op TV en honderden keren in die ooit zo gewenste spotlights, bekroop me steeds vaker het 'Is dit alles?'-gevoel.  

 

Op dat moment werkte ik voor RTL Z. En maakte dagelijks mijn eigen rubriek. Over (geo)politiek, economie en business.

 

Op zich hartstikke leuk: bovenop het nieuws. Maar toch: je staat als journalist langs de zijlijn. Terwijl ik meer en meer de behoefte kreeg om ín het veld te staan. En daar impact te hebben. 

Maar hoe dan? 

Mijn 'eurekamoment' - terug naar het bedrijfsleven

Het kwartje viel toen ik in sessie zat met een bestuurder van een groot bedrijf. Vanuit zijn rol moest hij in staat zijn mensen mee te nemen in het verhaal en de strategie van de organisatie. Maar vond dat een uitdaging.

 

En toen vielen voor mij de puzzelstukken op z'n plek. Daar kwamen mijn bedrijfskundige achtergrond, mijn storytelling-ervaring en mijn presentatie-ervaring bij elkaar. Op dat moment ontstond Speak To Succeed.

Mijn persoonlijke toegevoegde waarde 

Ik train en coach clienten op het gebied van storytelling, content en presentatie en doe dat vanuit eigen ervaring. Niet vanuit een boekje. 

Vanuit mijn journalistieke achtergrond vraag ik dóór. Daarmee, en met mijn bedrijfskundige achtergrond kan ik me snel inhoudelijk inleven in jouw situatie en je presentatie.  

Daarmee kan ik jou en andere clienten veel verder helpen dan de gemiddelde presentatietrainer, -coach of communicatie-adviseur. 

MIJN KERNWAARDEN 

 

Partnerschap: 

 

Ik ben betrokken. Jouw belang is mijn belang. Ik leef me in in jouw situatie. En rust niet voordat ik je optimaal geholpen heb. 

Professioneel:

 

Ik doe er alles aan mijn kennis en kunde op een zo hoog mogelijk niveau te brengen ten behoeve van mijn clienten. 

Passie:             

 

 Ik ben ontzettend enthousiast over mijn vak. Dat enthousiasme neem ik mee naar mijn clienten. En komt voort uit het geloof dat overtuigend kunnen presenteren essentieel is voor het succes van mensen en organisaties.  

Plezier:             

 

Werken met mij is plezierig. En een veilige, vertrouwde en prettige sfeer is wat mij betreft essentieel om ver met elkaar te komen. 

Progressie:       

 

Een leuke tijd hebben is natuurlijk niet genoeg. Het gaat er uiteindelijk wél om dat we wat bereiken met elkaar. Dat wat je eerst niet lukte, nu wel lukt. Dat waar je eerst tegenop zag, nu geen probleem meer is. En/of dat je in staat bent om door overtuigender te presenteren ideeën van de grond te krijgen en processen in gang te zetten.

 

Mijn bedrijf heet niet voor niets: 

Speak to succeed